Stagiu de practică
Ulpia Traiana Sarmizegetusa
2017

Ulpia Traiana Sarmizegetusa, satul Sarmizegetusa, jud. Hunedoara

02 Iulie - 29 Iulie 2016

Activitate pe șantierul arheologic în funcție de pregătire, experiența și preferințele fiecăruia: participarea la săpătura arheologică, releveu de monument / desen de arheologic, măsurători topografice, desenul unor piese arheologice si inventarierea lor, reconstituiri.

Cercetările din acest an au în vedere Templul zeilor de la Palmyra și Capitoliu.

CAZAREA, MASA ȘI TRANSPORTUL sunt asigurate.

Programul de lucru: 07:00 - 12:00 ; 13:00 - 16:00/ luni-sâmbătă (sâmbăta este zi scurtă)

Contact: Ovidiu Țentea - 0745 231 563 - ovidiu.tentea@gmail.com

Alte detalii gasiti pe pagina de Facebook.


Scurt istoric

Sarmizegetusa, cu numele său antic complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, este considerată prin tradiţie capitala provinciei romane Dacia, deşi sediul guvernatorului se afla la Apulum (Alba Iulia). Aceasta a fost primul oraş al provinciei Dacia din care împăratul Traian a dorit să facă un simbol al puterii Romei. Denumirea oraşului include titlul de colonia (statutul cel mai înalt la care putea aspira un oraş roman), numele împăratului fondator, precum şi numele capitalei regatului dac din Munţii Orăştiei, Sarmizegetusa.

Prin tradiţia îndelungată şi anvergura cercetării arheologice, precum şi prin impactul rezultatelor în mediul ştiinţific naţional şi internaţional, situl s-a impus ca unul dintre cele mai bine cotate pe plan european. Atracţia acestui sit asupra publicului este una cu totul aparte, de vreme ce acesta este cel mai vizitat parc arheologic din România. Explicaţia acestui fapt reiese din povestea oraşului antic, poziţia şi semnificaţia sa aparte, precum şi de mediatizarea constantă a rezultatelor arheologice spectaculoase din ultimii ani.